Reseptit

Kuohkea kantarellikeitto

3.8.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Mikä sen maittavampaa kuin kantarellikeitto näin syksyn ovella? Voi tuo ruokaan vieläpä loistavaa täyteläisyyttä.

Ainekset

2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
0.5 l puhdistettuja kantarelleja
2 rkl voita
3 dl vettä
2 rkl kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä sienien kanssa hitaasti voissa, kunnes vesi haihtuu. Lisää vesi, kasvisfondi tai liemikuutio, kerma ja maito ja anna porista hiljalleen 10–15 minuuttia. Lisää ranskankerma ja anna kiehua vielä hetki.

2. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta hunajalla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile juomakupeista rapeiden leipäviipaleiden kanssa.

Vinkki: Voit koristella shotin maitovaahdolla. Paras vaahto syntyy rasvattomasta maidosta. Lämmitä maito kattilassa samalla vatkaten kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada keiton pinnalle annosmaljoihin. Leipäviipaleiden sijasta voit tarjota keiton kanssa ruisleipäkuutioita, jotka on paahdettu pannulla krutongeiksi.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme