Reseptit

Kuohkea marjavaahto

Marjajälkiruoka täydentää aterian kevyesti ja raikkaasti. Käytä vaahtoon yhtä tai useampaa marjalaatua makusi mukaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuohkea marjavaahto:

  • 200 g jäisiä pakastemarjoja
  • 1 dl rahkaa
  • 2-3 rkl sokeria tai makeutusjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus kardemummaa
  • 2 kananmunanvalkuaista

Valmistusohje

1. Kaada marjat tehosekoittimeen. Anna sulaa 10 minuuttia.

2. Lisää rahka, makeutusaine ja mausteet. Anna koneen käydä noin 3 minuuttia.

3. Lisää valkuaiset ja käytä konetta vielä 2–3 minuuttia.

4. Lusikoi vaahto jälkiruokakuppeihin ja tarjoa heti.

Vinkki: Voit korvata sokerin yhdellä paloina jäädytetyllä banaanilla

X