8.5.2012

Kuohuviinikastike

Teksti: Inga Aaltonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

50 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2.5 dl kuohuviiniä
2.5 dl kalalientä (tai kasvis-, kanalientä)
1 dl kermaa
valkopippuria

Suurus:

2 munankeltuaista
0.5 dl kermaa

Valmistusohje

Kuumenna kastikekasarissa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää nesteeksi kuohuviiniä ja kalalientä. Kiehauta kastike ja lisää joukkoon kermaa. Mausta valkopippurilla.

Kastike on hyvää näinkin, mutta juhlahetkiin voit vielä suurustaa sen juuri ennen tarjoamista:

Sekoita keltuaiset ja kermatilkka keskenään kastikemaljassa ja vatkaa joukkoon kuumaa kastiketta ohuena nauhana. Tarkista maku.
Kalaliemen asemesta voit käyttää vettä ja lisätä 1 rkl kalafondia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi