Sipulikeitto
Reseptit

Kuorrutettu sipulikeitto

Valmis sipulikeitto maistuu rapeiden leipäkuutioiden kanssa.
Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 sipulia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½-1 tl rouhittua pippuria
  • veitsenkärjellinen voimakasta chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 l kasvis-tai lihalientä
  • ½-1 tl timjamia

Kuorrutus

  • 4 viipaletta kaurapaahtoleipää
  • 4 rkl voimakasta emmentalia

Valmistusohje

1. Viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä padassa.

2. Lisää neste ja mausteet ja hauduttele miedolla lämmöllä ainakin tunnin verran.

3. Leikkaa paahtoleivät kuutioiksi ja paahda niitä kuivalla paistinpannulla.

4. Tarkista keiton maku, jaa annoskulhoihin tai lautasille, lisää leipäpaloja sekä juustoraastetta ja grillaa muutama minuutti sähköuunin grillivastuksen alla.

800 kJ (190 kcal)/1 annos

X