21.6.2012

Kuorrutetut ahvenfileet

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 ahventa fileinä
hyppysellinen suolaa kullekin fileelle
ripaus maustepippuria
1 muna
nippu tilliä tai korianteria
2 dl korpujauhoa tai seesaminsiemeniä

paistoon:

öljyä

päälle:

mantelirouhetta

kastike:

2 dl kermaviiliä
1 dl tomaattikasiketta
2 tippaa tabascoa
1 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

Tämä on hyvä rantaruoka, jota voit valmistaa wokissa, kaasulla, liedellä tai hillityn hiilloksen päällä. Mausta kalafileet, kasta munaan, jonka rakenne on rikottu ja kieritä lopuksi korppujauho- tai siemenseoksessa. Anna kuivahtaa.

Paista kalafileet öljyssä. Paahda rouhitut mantelit pannulla ja levitä kypsien kalapalojen päälle.

Sekoita kermaviilikastikkeen aineet, ja tarjoa kastike erikseen.

Vihje:

Risetti valmistaa herkullisen rapeaa luontaisesti gluteenitonta soija-maissikorppujauhoa, joka sopii sekä leivitykseen että kalamurekkeisiin. 400 gramman pakkauksesta riittää useaan ruokaan. Kuvan ahvenfileet kuorrutettiin tällä korppujauholla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi