Reseptit

Lämpimät juustoleivät

Lämpimät juustoleivät tehdään juustoa säästelemättä. Mozzarellalla ja gruyère-juustolla aateloidut herkut sopivat iltapalaksi tai glögin kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lämpimät juustoleivät:

  • 8-12 viipaletta patonkia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 palloa mozzarellajuustoa
  • 150 g gruyère-juustoa raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Lämpimät juustoleivät tehdään helposti näin:

1. Asettele patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sipaise pinnat oliiviöljyllä ja paahda viipaleita 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

2. Halkaise valkosipulinkynsi ja pyyhi leipien pinnat valkosipulilla.

3. Sekoita kananmuna juustoraasteen joukkoon. Jaa seos tasaisesti viipaleille. Revi päälle mozzarellat ja gratinoi vielä 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

4. Ripottele pinnalle persilja ja tarjoa juustoleivät kuumina.

Katso myös: Juusto-paprikaquesadillat

Katso myös Kotiliesi.fi: Herkutellaan lämpimillä leivillä viikonloppuna!

X