Kuorrutetut suklaamuffinit
Mokkakuorrutteiset suklaamuffinit maistuvat hyvän kahvin kanssa. Ylimääräiset muffinit voi hyvin pakastaa.
Ainekset
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
Kuorrutus:
- 50 g voita
- 75 g tummaa suklaata
- 1/2 dl hyvin vahvaa kahvia
Valmistusohje
1. Peitä muffinipellin kolot isoilla paperivuoilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2. Sulata voi, lisää sekaan paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Kääntele taikinaan suklaarouhe.
3. Jaa taikina vuokiin, jätä noin neljännes kohoamisvaraa. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat keskeltä juuri ja juuri kypsiä.
4. Kiehauta voi ja kahvi, paloittele joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele halutessasi suklaarouheella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous