Reseptit

Kuorrutetut suklaamuffinit

Mokkakuorrutteiset suklaamuffinit maistuvat hyvän kahvin kanssa. Ylimääräiset muffinit voi hyvin pakastaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrutus:

  • 50 g voita
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1/2 dl hyvin vahvaa kahvia

Valmistusohje

1. Peitä muffinipellin kolot isoilla paperivuoilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Sulata voi, lisää sekaan paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Kääntele taikinaan suklaarouhe.

3. Jaa taikina vuokiin, jätä noin neljännes kohoamisvaraa. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat keskeltä juuri ja juuri kypsiä.

4. Kiehauta voi ja kahvi, paloittele joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrutus jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele halutessasi suklaarouheella.

X