Reseptit

Kuorrutetut uuniomenat

Kun uuniomenat saavat sokerista ja kaurahiutaleista ihanan kuorrutteen ja valmiit omenat tarjoillaan lämpimän kermavaahdon kanssa, syntyy vastustamaton herkku, josta ei meinaa saada tarpeekseen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kuorrutus:

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

vuokaan:

  • 6 pientä omenaa
  • 2.5 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl hienonnettua laventelia tai rosmariinia
  • voita vuoan voiteluun
  • tarjoiluun:
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

Kaurahiutaleilla ja sokerilla kuorrutetut uuniomenat saavat tässä reseptissä uudenlaisen säväyksen laventelista tai rosmariinista.

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet, kananmuna ja vehnäjauhot sekä hasselpähkinärouhe.
2. Puolita tai lohko omenat ja poista siemenkodat. Sekoita kulhossa omenien joukkoon sokeri, kaneli ja hienonnettu laventeli.
3. Voitele keskikokoinen uunivuoka voilla ja lado omenasokeriseos vuokaan. Ripottele päälle kuorrutusseos.
4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon kera.

X