Kupliva mansikkakeitto
Kupliva mansikkakeitto on astetta hienompi jälkiruoka, joka maistuu aikuiseen makuun. Hyvä vinkki kesäjuhlien ruokapöytään.
Ainekset
- 1 l mansikoita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl siideriä tai kuohuviiniä
Lisäksi:
- 200 g maustettua rahkaa (vanilja)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Valmistusohje
Kupliva mansikkakeitto viimeistellään siiderillä tai kuohuviinillä.
Puhdista ja paloittele mansikat. Revi basilikanlehdet. Soseuta mansikat, basilika ja sokeri sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita maustetun rahkan joukkoon.
Sekoita siideri tai kuohuviini mansikkasoseen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jaa keitto tarjolle ja nosta päälle nokare rahkavaahtoa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous