Reseptit

Kupliva mansikkakeitto

Kupliva mansikkakeitto on astetta hienompi jälkiruoka, joka maistuu aikuiseen makuun. Hyvä vinkki kesäjuhlien ruokapöytään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 dl siideriä tai kuohuviiniä

Lisäksi:

  • 200 g maustettua rahkaa (vanilja)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Valmistusohje

Kupliva mansikkakeitto viimeistellään siiderillä tai kuohuviinillä.

Puhdista ja paloittele mansikat. Revi basilikanlehdet. Soseuta mansikat, basilika ja sokeri sauvasekoittimella, monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.

Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita maustetun rahkan joukkoon.

Sekoita siideri tai kuohuviini mansikkasoseen joukkoon juuri ennen tarjoilua. Jaa keitto tarjolle ja nosta päälle nokare rahkavaahtoa.

X