Reseptit 29.4.2013

Kuppikakut (Cupcakes)

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

32

Arvostelu

Ainekset

4 kananmunaa
2.5 dl sokeria
2 dl pullomargariinia
2 dl jogurttia
7 dl vehnä- tai spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
5-6 dl raparperinpaloja
1 rkl perunajauhoja

päälle:

2 dl Kreikkalaista jogurttia
1 dl kuohukermaa
0.5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
mansikoita tai
muita koristeita

tarvitset lisäksi:

paperisia muffinivuokia

Valmistusohje

Kuppikakut eli Cupcakesit ovat ihania sekä juhlaan että arkeen sopivia herkkuja. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää margariini, jogurtti ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. 
  2. Sekoita pieneksi leikattuun raparperiin perunajauho, ja sekoita raparperipalat taikinaan. 
  3. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kakut saavat väriä. (Ohuita paperivuokia kannattaa käyttää 2 päällekkäin.) 
  4. Vaahdota kerma ja sekoita jogurttiin yhdessä sokerin ja vaniljan kanssa sekä perkaa mansikat. 
  5. Pursota tai levitä lusikalla jäähtyneille kakuille kermajogurttia ja koristele mansikoilla tai muilla haluamillasi koristeilla. 

Vinkki. Paperisia muffinivuokia ei kannata poistaa. Kakut on helppo syödä niistä. 

Lue myös Keittokirjat testissä -juttu kirjasta Kuppikakut. Löydät samalla reseptin Daim-kuppikakuille.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi