Kuppikakut (Cupcakes)
Kuppikakut eli Cupcakesit ovat ihania sekä juhlaan että arkeen sopivia herkkuja. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana.
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2.5 dl sokeria
- 2 dl pullomargariinia
- 2 dl jogurttia
- 7 dl vehnä- tai spelttijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 5-6 dl raparperinpaloja
- 1 rkl perunajauhoja
päälle:
- 2 dl Kreikkalaista jogurttia
- 1 dl kuohukermaa
- 0.5 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mansikoita tai
- muita koristeita
tarvitset lisäksi:
- paperisia muffinivuokia
Valmistusohje
- Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää margariini, jogurtti ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Sekoita pieneksi leikattuun raparperiin perunajauho, ja sekoita raparperipalat taikinaan.
- Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kakut saavat väriä. (Ohuita paperivuokia kannattaa käyttää 2 päällekkäin.)
- Vaahdota kerma ja sekoita jogurttiin yhdessä sokerin ja vaniljan kanssa sekä perkaa mansikat.
- Pursota tai levitä lusikalla jäähtyneille kakuille kermajogurttia ja koristele mansikoilla tai muilla haluamillasi koristeilla.
Vinkki. Paperisia muffinivuokia ei kannata poistaa. Kakut on helppo syödä niistä.
Lue myös Keittokirjat testissä -juttu kirjasta Kuppikakut. Löydät samalla reseptin Daim-kuppikakuille.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous