Kurkku-basilikakeitto
Kurkku-basilikakeitto on loistava helleruoka, joka kannattaa tehdä jo illalla jääkaappiin maustumaan ja viilentymään. Keiton voi ottaa mukaan ruokatermoksessa retkelle tai uimarannalle.
Ainekset
Kurkku-basilikakeitto
- 1 1/2 kasvihuonekurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl basilikanlehtiä
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 tl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Pinnalle
- 100 g fetajuustoa
- basilikaa
- kurkkuviipaleita
- (oliiviöljyä)
Valmistusohje
Kurkku-basilikakeitto tehdään helposti näin:
1. Huuhtaise kurkut ja paloittele tehosekoittimeen. Lisää valko sipulinkynsi, basilikanlehdet, sitruunan mehu ja hunaja tai siirappi. Pyöräytä ainekset sileäksi.
2. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta keitto suolalla sekä pippurilla.
3. Anna keiton maustua ja viilentyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Jaa kurkku-basilikakeitto annoskulhoihin ja viimeistele murennetulla fetalla, basilikanlehdillä ja kurkkuviipaleilla. Tilkka oliiviöljyä annosten pinnalle tekee keiton mausta täyteläisen.
Katso myös: Tekeekö mieli keventää? 3 x kevyt ja edullinen keitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmä keitto – raikas soppa on täydellinen hellepäivän lounas ja noutopöydän tarjottava
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous