Reseptit

Kurkku-basilikasour

21.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 cl sokerilientä
4 cl giniä
2 cl sitruunamehua
1 pienen munan valkuainen
3 viipaletta kurkkua
5 basilikanlehteä
jäitä

sokeriliemi:

1 dl sokeria
0.5 dl vettä

Valmistusohje

Tämä raikkaan drinkin ravistelu onnistuu vaikka tiiviissä lasipurkissa, ilman erikoisvälineitä.

Tee sokeriliemi kiehauttamalla 1 dl sokeria ja 1/2 dl vettä. Anna jäähtyä.

Pane ainekset jäiden kanssa shakeriin tai tiiviskantiseen purkkiin. Ravista noin 1 minuutti tai kunnes valkuainen vaahtoutuu.

Siivilöi juoma lasiin. Lisää jäitä. Koristele kurkkusuikaleella ja basilikan lehdellä.

Katso myös:

Punajuuri sour