Kurkku-basilikasour
Reseptit

Kurkku-basilikasour

Tämä raikkaan drinkin ravistelu onnistuu vaikka tiiviissä lasipurkissa, ilman erikoisvälineitä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 cl sokerilientä
  • 4 cl giniä
  • 2 cl sitruunamehua
  • 1 pienen munan valkuainen
  • 3 viipaletta kurkkua
  • 5 basilikanlehteä
  • jäitä

sokeriliemi:

  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

 

Tee sokeriliemi kiehauttamalla 1 dl sokeria ja 1/2 dl vettä. Anna jäähtyä.

Pane ainekset jäiden kanssa shakeriin tai tiiviskantiseen purkkiin. Ravista noin 1 minuutti tai kunnes valkuainen vaahtoutuu.

Siivilöi juoma lasiin. Lisää jäitä. Koristele kurkkusuikaleella ja basilikan lehdellä.

Katso myös:

Punajuuri sour

X