Reseptit

Kurkku-kesäkurpitsapaistos

Lämmin kurkku-kesäkurpitsapaistos tuo raikasta vaihtelua ruokapöytään. Se toimii myös hyvänä salaattipohjana savukalasalaatille.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkku-kesäkurpitsapaistos

  • 1 iso tuore kurkku
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 tl chililastuja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 80 g babypinaatteja
  • 1 dl krutonkeja

Valmistusohje

Kurkku-kesäkurpitsapaistos tehdään helposti näin:

1. Kuori ja halkaise kurkku. Poista siemenet teelusikalla. Leikkaa kurkun puolikkaat noin 2 cm paksuiksi paloiksi.

2. Paloittele kesäkurpitsa ja suikaloi salottisipulit.

3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla.

4. Lisää pannulle sipuli ja kuullota pehmeäksi. Lisää kurkut ja kesäkurpitsat ja nosta lämpöä. Lisää suola, mustapippuri, sokeri ja chililastut. Paista minuutin parin verran ja nosta pannu pois liedeltä.

5. Kääntele joukkoon sitruunamehu, kurpitsansiemenet ja pinaatti.

6. Kaada kurkku-kesäkurpitsapaistos tarjoiluastiaan ja ripottele päälle krutongit.

Katso myös: Keittoa, pastaa, lasagnea, gratiinia – poimi parhaat kesäkurpitsareseptit ja loihdi kesän ihanimmat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X