Reseptit

Kurkkua ja fetajuustoa

Kurkku on mainio grillattava. Kesäkurkun makeus korostuu, kun se syödään lämpimänä.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Kaikkea voi grillata - myös kurkkua! Makeaksi paahtunut kurkku ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kurkku:

  • 6 kpl pieniä kurkkuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 100 g fetajuustoa
  • 1 ruukku minttua
  • mustapippuria
  • suolapähkinöitä
  • 2 limettiä

Valmistusohje

1. Pese kurkut ja halkaise ne. Lado kurkut leikkuupinta ylöspäin työlaudalle ja sipaise ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla. Grillaa kurkkuihin grillipinnat.

2. Murenna fetajuusto kulhoon. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon. Mausta mustapippurilla.

3. Rouhi suolapähkinät. Halkaise limetit ja laita ne leikkuupinta alaspäin grilliin. Grillaa niin, että pinta karamellisoituu.

4. Nosta kurkut vadille ja ripottele päälle fetajuustoseos. Lisää rouhitut suolapähkinät ja viimeistele grillattujen limettien mehulla.

Lisää kasviksia grilliin:

grillattuja kasviksia ja fetajuustoa

Grillattuja kasviksia ja fetajuustoa

Zaa'atar -mausteseoksella maustetut täytetyt herkkuisenet

Za’ataar-maustesoksella maustetut herkkusienet

grillatut herkkusienet ja avokado

Grillattuja herkkusieniä ja avokadoa

Kotiliesi.fi: Grillatu kesäkupitsa-mozzarellasalaatti

X