kurkkua ja fetajuustoa
Kaikkea voi grillata - myös kurkkua! Makeaksi paahtunut kurkku ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.
Reseptit

Kurkkua ja fetajuustoa

Kurkku on mainio grillattava. Kesäkurkun makeus korostuu, kun se syödään lämpimänä.
Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu kurkku:

  • 6 kpl pieniä kurkkuja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 100 g fetajuustoa
  • 1 ruukku minttua
  • mustapippuria
  • suolapähkinöitä
  • 2 limettiä

Valmistusohje

1. Pese kurkut ja halkaise ne. Lado kurkut leikkuupinta ylöspäin työlaudalle ja sipaise ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla. Grillaa kurkkuihin grillipinnat.

2. Murenna fetajuusto kulhoon. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon. Mausta mustapippurilla.

3. Rouhi suolapähkinät. Halkaise limetit ja laita ne leikkuupinta alaspäin grilliin. Grillaa niin, että pinta karamellisoituu.

4. Nosta kurkut vadille ja ripottele päälle fetajuustoseos. Lisää rouhitut suolapähkinät ja viimeistele grillattujen limettien mehulla.
Lisää kasviksia grilliin:
Zaa'atar -mausteseoksella maustetut täytetyt herkkuisenet
grillatut herkkusienet ja avokado
X