Reseptit 30.6.2017

Kurkkua ja fetajuustoa

Teksti: teresa Välimäki Kuvat: vesa tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kurkku on mainio grillattava. Kesäkurkun makeus korostuu, kun se syödään lämpimänä.

Ainekset

6 kpl pieniä kurkkuja
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

pinnalle

100 g fetajuustoa
1 ruukku minttua
mustapippuria
suolapähkinöitä
2 limettiä

Valmistusohje

1. Pese kurkut ja halkaise ne. Lado kurkut leikkuupinta ylöspäin työlaudalle ja sipaise ne oliiviöljyllä. Mausta suolalla. Grillaa kurkkuihin grillipinnat.

2. Murenna fetajuusto kulhoon. Hienonna minttu ja sekoita joukkoon. Mausta mustapippurilla.

3. Rouhi suolapähkinät. Halkaise limetit ja laita ne leikkuupinta alaspäin grilliin. Grillaa niin, että pinta karamellisoituu.

4. Nosta kurkut vadille ja ripottele päälle fetajuustoseos. Lisää rouhitut suolapähkinät ja viimeistele grillattujen limettien mehulla.
Lisää kasviksia grilliin:
Zaa'atar -mausteseoksella maustetut täytetyt herkkuisenet
grillatut herkkusienet ja avokado

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi