Kurkkuhyytelökakku
Ainekset
- 2 dl näkkileivän muruja
- 75 g sulatettua voita
täyte:
- 400 g tuorejuustoa (Hovi, Philadelphia)
- 6 dl maustamatonta luonnonjogurttia (kreikkalainen tai turkkilainen sopivia sellaisenaan)
- 1 tuore kurkku +
- 1 tl suolaa
- nippu tuoretta tilliä tai minttua
- 1 sitruunan mehu
- 2 rkl liivatejauhetta +
- kurkusta valutettu mehu
Valmistusohje
Murskaa näkkileipä korppujauhoksi. Sulata voi ja sekoita korppujauhoon. Levitä seos laakeaan vuokaan ja pane vuoka hetkeksi kylmään.
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla terällä. Ripota kurkulle suola ja odota kunnes suola irrottaa kurkusta nestettä. Ota nestettä kattilaan noin 1 dl ja kuumenna. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja sulata.
Sekoita nopeasti juusto, luonnonjogurtti, sitruunanmehu ja valutettu kurkku. Pilko joukkoon tilli tai minttu ja kaada mukaan liivateliemi. Sekoita hyvin. Valuta täyte jäähtyneen murupohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä.
Tarjoa sipulisilpulla ja maustepippurilla höystetyn mädin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous