21.5.2012

Kurkkuhyytelökakku

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 dl näkkileivän muruja
75 g sulatettua voita

täyte:

400 g tuorejuustoa (Hovi, Philadelphia)
6 dl maustamatonta luonnonjogurttia (kreikkalainen tai turkkilainen sopivia sellaisenaan)
1 tuore kurkku +
1 tl suolaa
nippu tuoretta tilliä tai minttua
1 sitruunan mehu
2 rkl liivatejauhetta +
kurkusta valutettu mehu

Valmistusohje

Murskaa näkkileipä korppujauhoksi. Sulata voi ja sekoita korppujauhoon. Levitä seos laakeaan vuokaan ja pane vuoka hetkeksi kylmään.

Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi tai raasta karkealla terällä. Ripota kurkulle suola ja odota kunnes suola irrottaa kurkusta nestettä. Ota nestettä kattilaan noin 1 dl ja kuumenna. Sekoita joukkoon liivatejauhe ja sulata.

Sekoita nopeasti juusto, luonnonjogurtti, sitruunanmehu ja valutettu kurkku. Pilko joukkoon tilli tai minttu ja kaada mukaan liivateliemi. Sekoita hyvin. Valuta täyte jäähtyneen murupohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä.

Tarjoa sipulisilpulla ja maustepippurilla höystetyn mädin kanssa.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi