Reseptit

Kurkkukanootit

Kurkkukanootit ovat parhaita vastavalmistettuina ja mainiota sormisyötävää. Kurkkusuupalojen kanssa maistuu kuohuviini.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkkukanootit

  • 1-2 kiinteää kapeaa kurkkua
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl majoneesia
  • piparjuuritahnaa
  • rouhittuja suolapähkinöitä
  • ripaus chiliä tai savupaprikajauhetta

Valmistusohje

Kurkkukanootit tehdään näin helposti:

1. Leikkaa kurkku puolittain kahtia. Koverra siemenet pois pikkulusikalla ja leikkaa puoliskot noin neljän sentin paloiksi.

2. Sekoita majoneesi tuorejuustoon. Mausta seos piparjuuritahnalla. Pursota seos kurkkujen päälle. Ripottele kurkkukanoottien pinnalle karkeaksi rouhittuja suolapähkinöitä ja tupsauta mausteeksi vähän chiliä tai savupaprikajauhetta.

3. Tarjoa kurkkukanootit illanistujaisten suupaloina tai noutopöydän herkkuina..

Juustopallerot ja sushineliöt sopivat myös  suupaloina tarjottaviksi.

Katso myös Kotiliesi.fi: Noutopöydän suolaiset suupalat

X