Reseptit

Kurkkuraita

Kurkkuraitaan tarvitaan tuoretta kurkkua, paprikaa, valkosipulia, suolaa, pippuria ja luonnonjogurttia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Kurkkuraita raikasta intialaiset ruoat ja kotoisat kasvispihvit.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurkkuraita

  • 3 dl vähälaktoosista luonnonjogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ kurkkua ja paprikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria

Valmistusohje

Kurkkuraita valmistuu helposti ja nopeasti näin: 

  1. Anna jogurtin valua kahvinsuodattimessa kiinteäksi.
  2. Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois lusikalla.
  3. Lisää jogurttiin valkosipuli, kuutioitu kurkku ja paprika.
  4. Mausta kurkkuraita suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Kurkkuraita maistuu esimerkiksi kikherne-porkkana-perunapihvien lisukkeena.

Lue myös Kotiliesi.fi: Jogurttikastike on monitoimisoosi, joka sopii niin dipiksi kuin lisukkeeksikin – ota talteen peruskaava ja maukkaat muunnokset

X