Reseptit

Kurkumalla maustettu kukkakaali

Kukkakaali saa herkullisen maun ja kauniin kullan keltaisen värin tyrnimehusta ja kurkumasta. Tarjoa kurkumalla maustettu kukkakaali hernehummuksen kera.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali:

  • 500 g kukkakaalia
  • vettä
  • suolaa

Marinadi:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1/2 dl tyrnimehua
  • 1/2 dl vettä
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Paloittele kukkakaali pieniksi ja kuutioi kanta. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes se on napakan kypsää. Valuta siivilässä ja laita rasiaan odottamaan marinadia.

2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota siinä kaikki mausteet. Lämmitä tyrnimehu sekä vesi ja anna kiehahtaa.

3. Sekoita marinadi kukkakaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

4. Tarjoa esimerkiksi hernehummuksen kanssa.

 

X