Kurkumalla maustettu kukkakaali
Kukkakaali saa herkullisen maun ja kauniin kullan keltaisen värin tyrnimehusta ja kurkumasta. Tarjoa kurkumalla maustettu kukkakaali hernehummuksen kera.
Ainekset
Kukkakaali:
- 500 g kukkakaalia
- vettä
- suolaa
Marinadi:
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl kurkumaa
- 1/2 dl tyrnimehua
- 1/2 dl vettä
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
Kurkumalla maustettu kukkakaali valmistuu näin helposti:
1. Paloittele kukkakaali pieniksi ja kuutioi kanta. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes se on napakan kypsää. Valuta siivilässä ja laita rasiaan odottamaan marinadia.
2. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota siinä kaikki mausteet. Lämmitä tyrnimehu sekä vesi ja anna kiehahtaa.
3. Sekoita marinadi kukkakaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
4. Tarjoa kurkumalla maustettu kukkakaali esimerkiksi hernehummuksen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous