
Kurpitsa-kikhernecurry
Kurpitsa-kikhernecurry on hyvä esimerkki nopeasta, värikkäästä ja maukkaasta kasvisarkiruoasta.
Helppo, nopea ja hyvänmakuinen kasvisruoka maustetaan chilillä, inkiväärillä ja kanelilla.
Ainekset
Kurpitsa-kikhernecurry:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chilipalko
- 2 porkkanaa
- 2 rkl neitsytkookosöljyä
- 1 rkl curryjauhetta
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 tl kanelia
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 2 dl vettä
- 4 dl kurpitsaa kuutioina
- 1 tlk kikherneitä valutettuna
- 4 tomaattia kuutioina
- 1 limetin mehu
- 1/4 tl suolaa
Tarjoiluun
- keitettyä täysjyväriisiä
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä chili. Suikaloi porkkanat.
2. Kuumenna neitsytkookosöljy padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi ja lisää porkkanasuikaleet. Lisää mausteet, kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja hauduta noin 10 minuuttia.
3. Lisää sitten kurpitsakuutiot ja jatka hauduttamista 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi tomaattikuutiot, limetin mehu sekä ripaus suolaa.
4. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kera.
Makua arkeen myös näillä curryilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous