Reseptit

Kurpitsa-kikhernecurry

Kurpitsa-kikhernecurry on hyvä esimerkki nopeasta, värikkäästä ja maukkaasta kasvisarkiruoasta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Helppo, nopea ja hyvänmakuinen kasvisruoka maustetaan chilillä, inkiväärillä ja kanelilla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-kikhernecurry:

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 4 dl kurpitsaa kuutioina
  • 1 tlk kikherneitä valutettuna
  • 4 tomaattia kuutioina
  • 1 limetin mehu
  • 1/4 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä täysjyväriisiä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä chili. Suikaloi porkkanat.

2. Kuumenna neitsytkookosöljy padassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi ja lisää porkkanasuikaleet. Lisää mausteet, kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja hauduta noin 10 minuuttia.

3. Lisää sitten kurpitsakuutiot ja jatka hauduttamista 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi tomaattikuutiot, limetin mehu sekä ripaus suolaa.

4. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kera.

Makua arkeen myös näillä curryilla:

banaani-kikhernecurry

Banaani-kikhernecurry

Malesialainen munacurry

Malesialainen munacurry

Goalainen_kalacurry

Goalainen kalacurry

Kotiliesi.fi: Kookos-kasviscurry

X