Reseptit

Kurpitsa-kikhernetahna

Kurpitsa-kikhernetahna mukailee suositun hummuksen ohjetta, mutta mukaan soseutettu kurpitsa tekee siitä entistä herkumman.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-kikhernetahna

  • 1/2 (à 2 kg) oranssi kurpitsa
  • 1 prk (230 g) kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tahinia (seesaminsiementahna)
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kurpitsa-kikhernetahna tehdään helposti näin:

1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi ja laita uunipellille. Kuorta ei tarvitse poistaa. Huuhdo siemenet siivilässä laita ne pellille. Sivele kurpitsalohkot öljyllä ja pirskauta vähän öljyä myös siemenille. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on pehmeää.

2. Kaavi kurpitsan hedelmäliha kuoresta kannuun. Soseuta sauvasekoittimella.

3. Huuhtele kikherneet siivilässä, kuori valkosipulinkynsi. Lisää kikherneet, valkosipuli, öljy, mausteet ja sitruunamehu kurpitsasoseen joukkoon. Pyöräytä seos sileäksi sauvasekoittimella. Mausta kurpitsa-kikhernetahna suolalla ja pippurilla.

Katso myös: Uunissa paahdettuna kurpitsa on parhaimmillaan – kokeile ihanaa kurpitsapastaa tai -keittoa tai leivo piirakka jenkkityyliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö

X