Kurpitsa-kikhernetahna
Kurpitsa-kikhernetahna mukailee suositun hummuksen ohjetta, mutta mukaan soseutettu kurpitsa tekee siitä entistä herkumman.
Ainekset
Kurpitsa-kikhernetahna
- 1/2 (à 2 kg) oranssi kurpitsa
- 1 prk (230 g) kikherneitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl tahinia (seesaminsiementahna)
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl chilirouhetta
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kurpitsa-kikhernetahna tehdään helposti näin:
1. Halkaise kurpitsa jykevällä veitsellä. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurpitsa isoiksi lohkoiksi ja laita uunipellille. Kuorta ei tarvitse poistaa. Huuhdo siemenet siivilässä laita ne pellille. Sivele kurpitsalohkot öljyllä ja pirskauta vähän öljyä myös siemenille. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes se on pehmeää.
2. Kaavi kurpitsan hedelmäliha kuoresta kannuun. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Huuhtele kikherneet siivilässä, kuori valkosipulinkynsi. Lisää kikherneet, valkosipuli, öljy, mausteet ja sitruunamehu kurpitsasoseen joukkoon. Pyöräytä seos sileäksi sauvasekoittimella. Mausta kurpitsa-kikhernetahna suolalla ja pippurilla.
Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsa on parasta paahdettuna – ota haltuun suosikkikurpitsan käsittely ja käyttö
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous