Kurpitsa-leipävanukas
Leipävanukas on helppo mutta herkullinen jälkiruoka. Hieman lämmin vanukas ja vaniljajäätelö vievät kielen mennessään!
Ainekset
- 1/2 eilinen ranskanleipä (tai vastaava)
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 d kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 1/2 dl kurpitsasosetta
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl kardemumaa
Muruseos
- 50 g pehmeää voita
- 1/2 dl tummaa sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuina
- 1/2 tl kanelia
Kurpitsasose
- 1 kg kuorittua kurpitsaa kuutiona
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Tee ensi kurpitsasose:
1. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta.
2. Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
3. Soseuta sauvasekoittimella.
4. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sosetta kannattaa tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa.
Kurpitsa-leipävanukas:
1. Kuutioi leipä ja laita kuutiot uunivuokaan.
2. Sekoita maito, kerma, kananmunat, kurpitsasose, sokerit ja mausteet keskenään ja kaada seos leipäkuutioiden päälle vuokaan.
3. Nypi muruseoksen ainekset sekaisin kulhossa ja ripottele murut vanukkaan pinnalle.
4. Paista 180-asteessa noin 45 minuuttia. Nauti hieman lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.
Kuivahtaneen pullan uusi elämä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous