Reseptit

Kurpitsa-siiderikeitto

Kurpitsakeitto on syksyn suosikkiruoka. Se kaikkein paras kurpitsasoppa viimeistellään kuivalla omenasiiderillä sekä kermalorauksella.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-siiderikeitto:

  • 1 (1 kg) myskikurpitsa
  • 1 jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • vettä
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 2 dl kermaa
  • n. 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi:

  • maissia, lehtikaalia ja/tai siemeniä

Valmistusohje

1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa sekä peruna. Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo hiekka pois lehtien välistä. Silppua purjon valkoinen osa.

2. Kuullota kurpitsaa, perunaa ja purjoa rasvassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kasvisfondi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

3. Lisää siideri ja kerma keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoa sen kanssa paahdettuja siemeniä, lehtikaalichipsejä ja /tai maissia.

X