Kurpitsa-siiderikeitto
Kurpitsakeitto on syksyn suosikkiruoka. Se kaikkein paras kurpitsasoppa viimeistellään kuivalla omenasiiderillä sekä kermalorauksella.
Ainekset
Kurpitsa-siiderikeitto:
- 1 (1 kg) myskikurpitsa
- 1 jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
- 1 purjon valkoinen osa
- 2 rkl öljyä tai voita
- vettä
- 1 rkl kasvisfondia
- 2 dl kuivaa omenasiideriä
- 2 dl kermaa
- n. 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi:
- maissia, lehtikaalia ja/tai siemeniä
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet. Kuori ja paloittele kurpitsa sekä peruna. Halkaise purjo pitkittäin, huuhdo hiekka pois lehtien välistä. Silppua purjon valkoinen osa.
2. Kuullota kurpitsaa, perunaa ja purjoa rasvassa kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää kasvisfondi ja sen verran vettä, että ainekset peittyvät juuri ja juuri. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.
3. Lisää siideri ja kerma keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna keitto ja tarjoa sen kanssa paahdettuja siemeniä, lehtikaalichipsejä ja /tai maissia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous