Reseptit

Kurpitsa-sinihomejuustokeitto

Yksinkertai­nen on maukasta. Tämä keitto on helppo ja nopea valmistaa, mutta maistuu taivaalliselta ja sopii tarjolle hienompaankin ruokapöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Nokare majoneesia ja tujaus Sriracha-chilikastiketta viimeistelevät kurpitsa-sinihomejuustokeiton maun.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 700 g kurpitsaa kuutioina (kuorineen n. 1 kg)
  • 2 rkl voita
  • ripaus cayennenpippuria
  • 8 dl vettä tai kasvislientä
  • 100 g sinihomejuustoa
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun

  • 1 dl valmista majoneesia
  • 3 rkl Sriracha-kastiketta (chilikastiketta)

Valmistusohje

1. Hienonna valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää kurpitsakuutiot, cayennenpippuri ja vesi. Keitä kurpitsa pehmeäksi ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Lisää sauvasekoittimella sekoittaen joukkoon sinihomejuusto. Mausta tarvittaessa suolalla. Jos keitto on liian paksua, lisää siihen tilkka vettä. Kiehauta, tarkista maku.

4. Mausta majoneesi srirachakastikkeella ja viimeistele sillä keitto.

X