Kurpitsa-valkosipulikeitto
Kurpitsa-valkosipulikeitto tarjotaan savustetulla paprikajauheella maustetun smetanan kera. Keiton voi valmistaa jo vaikkapa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.
Ainekset
Kurpitsa-valkosipulikeitto
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl oliiviöljyä
- n. 600 g kurpitsaa paloina
- 2 oksaa rosmariinia
- 1 l vettä tai kasvislientä
- 1-2 dl kuohukermaa
- 1/4 tl savupaprikajauhetta
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 1 prk smetanaa
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Kurpitsa-valkosipulikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota kurpitsapaloja, sipulia ja valkosipulia hetki.
3. Lisää rosmariinin oksat ja vesi tai kasvisliemi. Keitä kurpitsat pehmeiksi, poista rosmariinin oksat ja soseuta keitto tasaiseksi.
4. Lisää kuohukerma ja paprika- sekä chilijauhe ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
5. Mausta smetana paprikajauheella ja suolalla. Tarjoa kurpitsa-valkosipulikeitto maustetun smetanan kera.
Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous