Reseptit

Kurpitsa­-valkosipulikeitto

Kurpitsa-valkosipulikeitto tarjotaan savustetulla paprikajauheella maustetun smetanan kera. Keiton voi valmistaa jo vaikkapa edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsa-valkosipulikeitto

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • n. 600 g kurpitsaa paloina
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 l vettä tai kasvislientä
  • 1-2 dl kuohukermaa
  • 1/4 tl savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 prk smetanaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Kurpitsa­-valkosipulikeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja kuullota kurpitsapaloja, sipulia ja valkosipulia hetki.

3. Lisää rosmariinin oksat ja vesi tai kasvisliemi. Keitä kurpitsat pehmeiksi, poista rosmariinin oksat ja soseuta keitto tasaiseksi.

4. Lisää kuohukerma ja paprika- sekä chilijauhe ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Mausta smetana paprikajauheella ja suolalla. Tarjoa kurpitsa-valkosipulikeitto maustetun smetanan kera.

Katso myös: Juuri nyt: kurpitsasta herkullista leipää, keittoa ja pastaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kauden paras kurpitsakeitto ja 3 vinkkiä kurpitsan käsittelyyn

X