Reseptit

Kurpitsagnocceheja ja suppilovahveroita

Kurpitsagnocchit ja suppilovahverot vievät makumatkalle Italiaan. Gnocchit voi keittää hyvissä ajoin ja paistaa juuri ennen tarjoilua.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsagnocchit

  • 600 g keitettyä, soseutettua kurpitsaa
  • 400 g keitettyä, soseutettua perunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • valkopippuria
  • vettä
  • suolaa
  • paistamiseen oliiviöljyä

tarjoiluun:

  • 150 g suppilovahveroita (tai mustia torvisieniä)
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • rucola-perunasosetta

Valmistusohje

Kurpitsagnocchit valmistuvat Markus Aremon ja Kenneth Sajan ohjeella näin:

1. Sekoita pyreet, vehnäjauhot ja keltuaiset ja mausta seos valkopippurilla. Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia paloja.

2. Keitä gnoccheja vedessä noin neljä minuuttia tai kunnes gnocchit nousevat pintaan. Jäähdytä ja kuivaa ne.

3. Paista gnocchit rapeiksi ja kullanruskeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Paista sienet erikseen ja lisää gnocchien joukkoon.

4. Lisää pannulle viini ja kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

5. Tarjoa kurpitsagnocchit ja suppilovahverot vaikkapa reilusti rucolalla maustetun perunasoseen kanssa.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

Kokeile myös gnoccheja kesäkurpitsan ja rapean salvian kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Gnocchit ovat pikaruokaa parhaimmillaan – kokeile palleroiden kanssa erilaisia kastikkeita

X