kurpitsagnoccheja ja suppilovahveroita
Reseptit

Kurpitsagnocceheja ja suppilovahveroita

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g keitettyä, soseutettua kurpitsaa
  • 400 g keitettyä, soseutettua perunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 munankeltuaista
  • valkopippuria
  • vettä
  • suolaa
  • paistamiseen oliiviöljyä

tarjoiluun:

  • 150 g suppilovahveroita (tai mustia torvisieniä)
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • rucola-perunasosetta

Valmistusohje

Sekoita pyreet, vehnäjauhot ja keltuaiset ja mausta valkopippurilla. Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia paloja. Keitä niitä vedessä noin neljä minuuttia tai kunnes gnocchit nousevat pintaan. Jäähdytä ja kuivaa ne. Paista gnocchit rapeiksi ja kullanruskeiksi oliiviöljyssä paistinpannulla. Paista sienet erikseen ja lisää gnocchien joukkoon.

Lisää pannulle viini ja kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lisänä vaikkapa reilusti rucolalla maustettua perunasosetta.

Ohje: Markus Aremo ja Kenneth Saja

X