Reseptit

Kurpitsajuoma

Kurpitsajuoma sopii jälkiruoan aperitiiviksi. Juomassa maistuvat talven makeat mausteet.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 2 dl omenamehua (tai puolikuivaa valkoviiniä)
  • 1 banaani
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1/2 tl kardemummaa
  • ripaus muskottipähkinää

Valmistusohje

Kurpitsasose:

Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja kuutioi. Laita kuutiot kattilaan, lisää tilk­ka vettä ja hauduta kannen alla noin 20–30 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Soseeseen voi käyttää esi­merkiksi myskikurpitsaa, butternutia tai talvikurpitsaa.

Kurpitsajuoma:

1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi juomaksi.

2. Jäähdytä juoma kylmäksi jääkaapissa.

3. Kaada juoma laseihin.

4. Koristele pinta ripauksella kanelia tai muskottipähkinää. Tarjoile heti.

X