Reseptit

Kurpitsakeitto ja paistetut sienet

16.10.2018 Teksti: Peppi Aralehto Kuvat: Ari Heinonen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Myskikurpisasta valmistettu keitto on makeaa ja pehmeää. Kruunaa soppa paistetuilla sienillä.

Ainekset

Myskikurpitsakeitto:

1 kilon painoinen myskikurpitsa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
voita
vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 laakerinlehti
2 dl kermaa

Paistetut sienet:

1/2 l kauden sieniä (suppilovahveroita tai mustiatorvisieniä)
voita
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Paloittele kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kurpitsapaloja voissa kattilassa. Lisää sipulit ja jatka kuullottamista vielä hetki.

2. Kaada kattilaan sen verran vettä, että kurpitsapalat juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja anna ainesten kiehua kannen alla kypsiksi. Kaada kerma kattilaan ja anna kiehua hetki. Soseuta keitto ja tarkista maku.

3. Ruskista nokare voita paistinpannulla. Lisää puhdistetut sienet ja paista ne rapeiksi. Mausta sienet suolalla ja pippurilla. Annostele keitto lautasille ja pane päälle paistettuja sieniä.