Reseptit

Kurpitsakookoskeitto

Nyt nautitaan kurpitsasta. Kuuma ja kauniin keltainen kurpitsakookoskeitto saa pehmeyttä kookoksesta ja sopii hyvin halloween-juhlien alkuruoaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 800 g kurpitsan hedelmälihaa kuutioituna
  • 1 tl currya
  • 0.5 tl kanelia
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 l vettä (noin)
  • 1 prk kookosmaitoa
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl paahdettuja manteleita

Valmistusohje

1. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä hetki.
2. Lisää hieman lämpöä ja kaada kurpitsakuutiot kattilaan. Lisää myös curry ja kaneli. Sekoita ja lisää inkivääri, chilikastike ja vettä niin että ainekset peittyvät. Keitä kunnes kurpitsakuutiot pehmenevät.
3. Kaada keitinvettä hieman talteen ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kookosmaito ja ripaus suolaa.
4. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Ripottele keiton pinnalle paahdettuja manteleita.

X