Reseptit

Kurpitsaletut

Kurpitsaletuissaon klassisen kurpitsapiiraan makuja: kurpitsa, kaneli ja vaahtera­siirappi. Pehmeä vaniljajäätelö viimeistelee herkun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kurpitsaletut:

  • 4 dl maitoa
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • voita paistamiseen

Lisäksi:

  • paahdettuja pekaanipähkinöitä
  • vaahterasiirappia
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa maito, kurpitsasose ja kananmunat.

2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli.

3. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen hyvin vispilöiden. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

4. Paista taikinasta lettupannulla rapeita lettuja.

5. Tarjoile paahdettujen pekaanipähkinöiden, vaahterasiirapin ja jäätelön kera.

X