Reseptit

Kuskuskuorrutetut kalapuikot

Kuskuskuorrutetutuissa kalapuikoissa seitifileet käännellään jauhoissa, kananmunassa sekä keitetyissä kuskusissa. Tämän jälkeen puikot paistetaan pannulla ja tarjoillaan Kapris-jogurttikastikkeen kanssa.
Teksti: Katri Schröder Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuskus-kuorrutetut kalapuikot:

  • 1 pkt pkt (4 x 100 g) pakasteseitiä annospaloina
  • 1.5 dl kuskusia
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan kuori
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Kypsentämiseen:

  • öljyä

Kapris-jogurttikastike:

  • 2 dl Kreikkalaista jogurttia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl kapriksia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ensin kaikki kapris-jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja nosta maustumaan viileään.

2. Anna seitipalojen puoliksi sulaa. Paloittele kalat pituussuunnassa kahteen osaan. Nosta kuskus kulhoon. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä suola. Kaada seos kuskusin joukkoon. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia.

3. Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla raapien. Anna jäähtyä kunnolla. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli.

4. Kääntele seitipalat ensin jauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi kuskusissa. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä runsaassa öljyssä noin 4 minuuttia per puoli.

5. Työnnä kalapuikkoihin varrastikut ja tarjoile kastikkeen kera.

Katso myös nämä kalapuikkoreseptit:

Kalapuikot ja pinaatti-perunasose lapsiperheen suosikkiruokaa
Kotitekoiset kalapuikot
Tandoorikalapuikot ja pomelosalaatti

X