Kuskuskuorrutetut kalapuikot
Kuskuskuorrutetutuissa kalapuikoissa seitifileet käännellään jauhoissa, kananmunassa sekä keitetyissä kuskusissa. Tämän jälkeen puikot paistetaan pannulla ja tarjoillaan Kapris-jogurttikastikkeen kanssa.
Ainekset
Kuskus-kuorrutetut kalapuikot:
- 1 pkt pkt (4 x 100 g) pakasteseitiä annospaloina
- 1.5 dl kuskusia
- 1 dl vettä
- 1 sitruunan kuori
- 0.5 dl sitruunamehua
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Kypsentämiseen:
- öljyä
Kapris-jogurttikastike:
- 2 dl Kreikkalaista jogurttia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 tl kapriksia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sekoita ensin kaikki kapris-jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja nosta maustumaan viileään.
2. Anna seitipalojen puoliksi sulaa. Paloittele kalat pituussuunnassa kahteen osaan. Nosta kuskus kulhoon. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunan kuori ja mehu sekä suola. Kaada seos kuskusin joukkoon. Peitä kannella ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
3. Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla raapien. Anna jäähtyä kunnolla. Sekoita joukkoon hienonnettu tilli.
4. Kääntele seitipalat ensin jauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi kuskusissa. Paista kalapuikot kohtalaisella lämmöllä runsaassa öljyssä noin 4 minuuttia per puoli.
5. Työnnä kalapuikkoihin varrastikut ja tarjoile kastikkeen kera.
Katso myös nämä kalapuikkoreseptit:
Kalapuikot ja pinaatti-perunasose lapsiperheen suosikkiruokaa
Kotitekoiset kalapuikot
Tandoorikalapuikot ja pomelosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous