Reseptit

Kuutamovanukas à la panna cotta

Panna cotta tunnetaan myös kuutamovanukkaan nimellä. Metsämarjahillo, tuoreet marjat tai kiisseli sopivat panna cotan oheen.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jarmo Wright

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl smetanaa
  • 2 rkl sokeria
  • vanilijatanko
  • 4 liivatelehteä

Valmistusohje

Näin valmistat kuutamovanukkaan eli panna cottan

  1. Kumoa kerma, maito, smetana ja sokeri kattilaan.
  2. Lisää halkaistu vaniljatanko ja raaputa puolikkaista myös siemenet nesteen joukkoon.
  3. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin seitsemäksi minuutiksi.
  5. Purista lehdet kuiviksi ja liuota ne kuuman kermaseoksen joukkoon.
  6. Siivilöi seos kannuun ja kaada siitä kauniisiin annosmaljoihin.
  7. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Voit valmistaa kuutamovanukkaat jo edellisenä päivänä. Tarjoile kuutamovanukkaat metsämarjahillon, tuoreiden marjojen tai kiisselin kera.

X