Reseptit

Kvinoasalaatti

21.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3/4 dl punaista kvinoaa
1 tl öljyä
1 rkl sitruunamehua
4 saksanpähkinän puolikasta
salaattisekoitusta
1/2 papaijaa
pala keltaista paprikaa
sitruunamehua
mustapippuria

Valmistusohje

Terveellinen kvinoasalaatti käy kevyeksi lounaaksi.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita ryyneihin öljy ja sitruunamehu sekä rouhitut pähkinät. Puolita papaija. Poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kokoa salaattiannos lautaselle. Puserra päälle vielä vähän sitruunamehua ja mausta mustapippurilla.

Katso myös:

Lohi-kvinoasalaatti

Intiaanisalaatti

Parsakaali-papusalaatti

Kotiliesi: Kvinoa-nokkossalaatti