Reseptit

Kvinoasalaattia ja vuohenjuustoa

Kvinoasalaatti on loistava lounaseväs töihin. Jos menet suoraan töistä treenaamaan, voit nauttia sen ennen suoritusta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g siitakesieniä
  • 150 g lehtikaalia
  • 2 tl kasviöljyä maun mukaan
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl keitettyä punaista kvinoaa
  • 2 rkl hasselpähkinöitä rouhittuina
  • 1 dl hienonnettua kevätsipulia
  • 2 viipaletta paistettua vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Suikaloi sienet ja lehtikaali.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sieniin rapeutta. Laske lämpöä hieman ja lisää lehtikaali. Mausta suolalla ja mustapippurilla, hunajalla ja sitruunamehulla.

3. Kääntele joukkoon kypsä kvinoa, hasselpähkinät sekä kevätsipuli.

4. Paista vuohenjuustojen pinnat ruskeiksi nopeasti erittäin kuumalla paistinpannulla.

5. Jaa sieni-kaaliseos lautasille ja nosta päälle vuohenjuustoviipaleet.

Kvinoasta syntyy ruokaisat salaatit:

voimasalaatti

Voimasalaatti – kvinoaa, granaattiomenaa, mangoa, linssejä

Lohi-kvinoasalaatti

Lohi-kvinoasalaatti

Yrttinen_kvinoatabboulleh_ja_savukalaa
© Pekka Holmström

Yrttinen kvinoatabbouleh ja savukalaa

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja porkkana-kvinoasalaatti

X