kylmä hernekeitto
Reseptit

Kylmä hernekeitto

Kylmä hernekeitto maustetaan veikeästi piparjuurella, joka sopii hyvin yhteen makean herneen kanssa. Kylmä keitto on ihana alkupala tai evääksi otettava maistuva lounaskeitto.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmä hernekeitto

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl vettä
  • 400 g tuoreita tai pakasteherneitä
  • 100 g babypinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1-1 1/2 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • n. 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Piparjuuri-ranskankerma

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kylmä hernekeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi, älä ruskista.

2. Mittaa kaikki ainekset blenderin kulhoon ja sekoita tasaiseksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

3. Jäähdytä keitto kylmäksi jääkaapissa.

4. Mausta ranskankerma piparjuurella, suolalla ja mustapippurilla.

5. Jaa kylmä hernekeitto kulhoihin, tai laseihin, ja viimeistele piparjuuri-ranskankermalla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Basilika-tuorehernekeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: 4 x hernekeitto – vegaaninen, hienostunut, nopea, itämainen

X