Reseptit

Kylmä mansikkakohokas - mansikkajäädyke

Kesäkuumalla herkutellaan jäisellä mansikkakohokkaalla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g sokeroitua mansikkasosetta
  • 500 g rasvatonta mansikanmakuista rahkavalmistetta (Exquisa)
  • 2 valkuista

Valmistusohje

1. Sekoita mansikkasose ja rahkavalmiste keskenään.
2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto kevyesti rahkaseoksen joukkoon.
3. Vuoraa pienten annosvuokien reunat vuokaa korkeammilla leivinpaperikaistaleilla.
4. Kaada seos vuokiin, niin että se kohokasmaisesti ulottuu astian reunaa korkeammaksi, ja jäädytä pakastimessa yön yli.
5. Nosta annokset sulamaan noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Poista leivinpaperi varovasti vetäisemällä.

X