Kylmä melonikeitto ja sitruunaruoho-kampasimpukkavarras
Kylmä melonikeitto tarjottuna sitruunaruoho-kampasimpukkavartaan kanssa on juhla-aterian hienostunut aloitus.
Ainekset
Kylmä melonikeitto
- puolikas verkkomeloni
- 1/2 dl vettä
- pala hienonnettua inkivääriä
- (raastettua sitruunankuorta)
- 1/4 tl suolaa
- 1/6 tl valkopippuria
- 2 sitruunaruohoa
- 4-8 kampasimpukkaa
- 1-2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Kylmä melonikeitto valmistuu helposti näin:
- Tee ensin melonikeitto. Poista melonista siemenet. Kuori ja pilko hedelmäliha. Soseuta meloni monitoimikoneessa veden ja inkiväärin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunan kuorella. Pane keitto kylmään jäähtymään.
- Anna kampasimpukoiden sulaa, mikäli ne ovat pakastettuja. Kuori sitruunaruohoista päällimmäiset kuoret ja leikkaa ne kahtia. Työnnä niihin kampasimpukat. Mausta simpukat suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna pannu ja öljy kuumaksi. Paista simpukat pannussa molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi, noin minuutti per puoli. Tai grillaa ne. Kaada kylmä melonikeitto laseihin ja nosta kampasimpukkavarras päälle.
Vinkki: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut
Lue myös Kotiliesi.fi: Snowball-meloni on hittihedelmä, joka hurmaa makealla maullaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous