Reseptit

Kylmä melonikeitto ja sitruunaruoho-kampasimpukkavarras

Kylmä melonikeitto tarjottuna sitruunaruoho-kampasimpukkavartaan kanssa on juhla-aterian hienostunut aloitus.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmä melonikeitto

  • puolikas verkkomeloni
  • 1/2 dl vettä
  • pala hienonnettua inkivääriä
  • (raastettua sitruunankuorta)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria
  • 2 sitruunaruohoa
  • 4-8 kampasimpukkaa
  • 1-2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Kylmä melonikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Tee ensin melonikeitto. Poista melonista siemenet. Kuori ja pilko hedelmäliha. Soseuta meloni monitoimikoneessa veden ja inkiväärin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunan kuorella. Pane keitto kylmään jäähtymään.
  2. Anna kampasimpukoiden sulaa, mikäli ne ovat pakastettuja. Kuori sitruunaruohoista päällimmäiset kuoret ja leikkaa ne kahtia. Työnnä niihin kampasimpukat. Mausta simpukat suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna pannu ja öljy kuumaksi. Paista simpukat pannussa molemmin puolin ruskeiksi ja rapeiksi, noin minuutti per puoli. Tai grillaa ne. Kaada kylmä melonikeitto laseihin ja nosta kampasimpukkavarras päälle.

Vinkki: Juhlavat alkupalat kampasimpukoista syntyvät yllättävän helposti kotonakin – kokosimme vinkit ja ohjeet, joilla onnistut

Lue myös Kotiliesi.fi: Snowball-meloni on hittihedelmä, joka hurmaa makealla maullaan

X