Reseptit

Kylmä melonikeitto sopii brunssipöytään

Melonikeitto on oiva lisä rentoon brunssipöytään. Voit valita, valmistatko keiton galia-, cantaloupe- vai hunajamelonista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg galia-, cantaloupe- tai hunajamelonia
  • 2 dl kylmää kasvislientä
  • sitruunan mehu
  • ½-1 keskivahvaa punaista chiliä
  • tilkka hunajaa
  • suolaa, pippuria

Pinnalle

  • silputtua minttua
  • paahdettuja fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

Pieni annos kylmää melonikeittoa maistuu lämpimien naanleipästen kanssa. Melonikeitto sopii buffet-pöydän tai brunssien tarjottavaksi tai grillijuhlien alkupalaksi.

Halkaise melonit ja poista siemenet. Paloittele hedelmäliha ja jauha sileäksi monitoimikoneessa. Lisää kasvisliemi, chili ja muut mausteet. Käynnistä kone hetkeksi. Tarkista melonikeiton maku ja viilennä jääkaappikylmäksi.

Jaa melonikeitto annoskuppeihin ja ripottele pinnalle minttua ja kuivalla pannulla paahdettuja fenkolinsiemeniä.

X