Kylmä poronpaisti ja salaatti
Poronpaisti maistuu saaristolaisleivän ja raikkaan salaatin kanssa. Halutessasi voit vaihtaa poronlihan myös siikaan.
Ainekset
- 500-600 g poronpaistia
- 2 tl rasiamargariinia
marinadi:
- 6 dl vettä
- 1/3 dl karkeaa merisuolaa
- 1/4 dl hunajaa
- 1 chili
- 3 laakerinlehteä
- 2 salottisipulia
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
salaatti:
- 200 g erilaisia salaatteja
- 100 g pakastettuja lakkoja
- 150 g leipäjuustoa
kastike:
- 1 rkl lakkaviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- 1 rkl vettä
- 3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Ota paisti huoneenlämpöön ainakin 2 tuntia ennen paistamista, paista se rasvassa kuumalla pannulla kauttaaltaan, työnnä siihen paistomittari ja siirrä sitten uuniin 125 asteeseen.
2. Mittaa marinadia varten vesi kattilaan, lisää mausteet ja kiehauta. Kuori juurekset ja sipuli ja lisää viipaloituna marinadiin.
3. Kun mittari näyttää 60 astetta, ota paisti uunista, anna tasoittua puoli tuntia, pane muovirasiaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
4. Huuhtele ja valuta salaatit, pilko juusto ja sekoita kastikkeen aineet.
5. Lado salaattiaineet vadille, kostuta kastikkeella ja tarjoa poronpaistin ja saaristolaisleivän (esimerkiksi Rostenin Jurmon) kera.
Vinkki. Salaatti maistuu hyvältä myös kevyesti graavatulla siialla päällystetyn saaristolaisleivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous