Reseptit

Kylmä viljatee

20.1.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 l valmista teetä
1 dl ohra-, tattari- tai ruishelmiä (jyviä tai suurimoita)
2 l vettä
2 kanelitankoa
2 tähtianista
10 kokonaista kardemummankotaa
hunajaa maun mukaan

Valmistusohje

Ohra-, tattari- tai ruishelmistä valmistettua kylmää tee maustetaan kanelilla, tähtianiksella, kardemummalla ja hunajalla. Ne tuovat juomaan mukavaa syvyyttä ja lempeää pehmeää mausteisuutta. Teen valmistamiseen soveltuu mikä tahansa viljanhelmi. Keitetyt suurimot voi hyödyntää leivonnassa tai salaateissa.

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada viljanhelmet uunipellille ja paahda uunissa 10–12 minuuttia, kunnes helmet ovat kauniin paahtuneita.
2. Kaada vesi kattilaan, kiehauta ja kaada joukkoon paahdetut viljanhelmet. Anna poreilla kannen alla 20 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
3. Siivilöi ja lisää mausteet kuumaan nesteeseen, mausta hunajalla. Jäähdytä ja anna levätä jääkaapissa