Reseptit

Kylmä viljatee

Kylmä viljatee on hauskan uniikki juoma, joka valmistetaan ohra-, tattari- tai ruishelmistä. Tee saa aromia kanelista, tähtianiksesta, kardemummasta ja hunajasta.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l valmista teetä
  • 1 dl ohra-, tattari- tai ruishelmiä (jyviä tai suurimoita)
  • 2 l vettä
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 10 kokonaista kardemummankotaa
  • hunajaa maun mukaan

Valmistusohje

Ohra-, tattari- tai ruishelmistä valmistettua kylmää tee maustetaan kanelilla, tähtianiksella, kardemummalla ja hunajalla. Ne tuovat juomaan mukavaa syvyyttä ja lempeää pehmeää mausteisuutta. Teen valmistamiseen soveltuu mikä tahansa viljanhelmi. Keitetyt suurimot voi hyödyntää leivonnassa tai salaateissa.

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaada viljanhelmet uunipellille ja paahda uunissa 10–12 minuuttia, kunnes helmet ovat kauniin paahtuneita.
2. Kaada vesi kattilaan, kiehauta ja kaada joukkoon paahdetut viljanhelmet. Anna poreilla kannen alla 20 minuuttia. Ota kattila pois hellalta ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
3. Siivilöi ja lisää mausteet kuumaan nesteeseen, mausta hunajalla. Jäähdytä ja anna levätä jääkaapissa

X