Reseptit

Kylmäsavulohi-kurkkurullat

1.8.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 iso ja napakka kurkku
120 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
125 g piparjuurituorejuustoa
½ sitruunan mehu
3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Ai että, kylmäsavulohi-kurkkurullat maistuvat aivan ihanilta kuohuvan juhlajuoman kanssa!

1. Pese kurkku ja leikkaa se mandoliinilla tai terävällä veitsellä pituussuunnassa erittäin ohuiksi, ehjiksi viipaleiksi. Jos kalaviipaleet ovat kovin isoja, leikkaa ne myös ohuemmiksi suikaleiksi.

2. Levitä kalaviipaleet kurkkuviipaleiden päälle ja sipaise pinnalle piparjuurituorejuustoa.

3. Kääri kurkkuviipaleet rullalle niin, että kala ja juusto jäävät rullan sisälle. Kiinnitä rullat tarvittaessa cocktailtikuilla.

4. Nosta rullat lautasille, purista päälle tilkka sitruunamehua ja viimeistele hienonnetulla tillillä.

Katso myös:

Parsatäytteiset lohirullat, Ruoka.fi

Kylmäsavulohileivät, Ruoka.fi

Lohiruusukkeet, Kotiliesi.fi