Reseptit

Kylmäsavulohileivät

22.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

40

Arvostelu

Ainekset

2 esipaistettua (täysjyvä)patonkia
noin 400 g kylmäsavulohiviipaleita
200 g katkaraputuorejuustoa
kevytlevitettä

koristeeksi:

yrttejä

Valmistusohje

Pienet kylmäsavulohileivät on helppo syödä sormin.

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan.

Levitä lohiviipaleet alustalle ja levitä niiden päälle tuorejuusto. Kääri viipaleet rullalle ja leikkaa ne tarvittaessa kahtia.

Voitele leipäviipaleet ja nosta lohirullat viipaleiden päälle. Koristele leivät yrteillä juuri ennen tarjolle tuontia.

Lihaisa vaihtoehto: Käytä lohen sijaan savuporoa ja katkaraputuorejuuston sijaan yrteillä tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme