Reseptit

Kylmäsavulohileivät

Kylmäsavulohileipä ovat varma valinta juhlien alkupalaksi. Patongin sijasta voit kokeilla valmistaa herkun myös tuoreesta ruisleivästä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 esipaistettua (täysjyvä)patonkia
  • noin 400 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 200 g katkaraputuorejuustoa
  • kevytlevitettä

koristeeksi:

  • yrttejä

Valmistusohje

Pienet kylmäsavulohileivät on helppo syödä sormin.

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan.

Levitä lohiviipaleet alustalle ja levitä niiden päälle tuorejuusto. Kääri viipaleet rullalle ja leikkaa ne tarvittaessa kahtia.

Voitele leipäviipaleet ja nosta lohirullat viipaleiden päälle. Koristele leivät yrteillä juuri ennen tarjolle tuontia.

Lihaisa vaihtoehto: Käytä lohen sijaan savuporoa ja katkaraputuorejuuston sijaan yrteillä tai piparjuurella maustettua tuorejuustoa.

X