Reseptit

Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka sopii juhlapöytään. Tämän piirakan täytteenä on myös vihreää parsaa ja juustoa. Pohjataikinassa maistuvat Välimeren yrtit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäsavulohipiirakka, pohja

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl Välimeren yrttimausteseosta
  • 1/2 dl kylmää vettä

Kylmäsavulohipiirakka, täyte:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 3 kananmunaa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 1/2 rkl dijoninsinappia
  • 150 g juustoraastetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kylmäsavulohipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Paloittele kylmä rasva kulhoon. Lisää vehnäjauhot ja yrttimauste. Nypi ainekset sormin murumaiseksi seokseksi tai käytä sekoittamiseen monitoimikoneen hienonnusterää. Lisää vesi taikinaan nopeasti sekoittaen. Laita taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle ja taputtele matalammaksi levyksi. Kääri taikina paperiin ja laita jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi.

2. Kuori parsat ja leikkaa kovat tyvet pois. Keitä parsoja 2–3 minuuttia. Jäähdytä tangot kylmällä vedellä siivilässä. Leikkaa parsat noin viiden sentin paloiksi. Paloitelle kylmäsavulohi. Yhdistä munat ja kermat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Peitä noin 25 cm:n kokoisen irtopohjaisen piirakkavuoan pohja leivinpaperilla. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta kaulimella vuokaan. Levitä sinappi pohjan päälle, lisää lohipalat, juustoraaste ja parsat. Kaada päälle muna-kermaseos.

4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Irrota hetken jäähtynyt kylmäsavulohipiirakka vuoasta ja tarjoa haaleana.

Katso myös: Helppo lohipiirakka kylmäsavulohesta + muut ihanat lohipiirakkaohjeet, joilla hurmaat koko ruokakunnan

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohipiirakka on monitoimitarjottava arjessa ja juhlassa – katso Kotilieden parhaat ohjeet!

X