Kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesia
Ihana Brebiou-lampaanmaitojuusto viimeistelee kylmäsavuporo-omenasalaatin.
Ainekset
- 2–3 hapokasta kiinteää omenaa
- 1 rkl voita
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 50 g vuonankaalia tai minilehtikaalia
- 50 g rucolaa
- 150 g kylmäsavuporoa (tai -härkää) ohuina viipaleina
- 150 g lampaanmaitojuustoa
Puolukkamajoneesi
- 2 dl majoneesia
- tilkka sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
- 2 tl raastettua piparjuurta
- 3 rkl ruohosipulia
- 1 dl tuoreita puolukoita survottuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin puolukkamajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Nosta majoneesi jääkaappiin maustumaan.
2. Lohko omenat. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista omenalohkoja pari kolme minuuttia. Mausta lohkot kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
3. Huuhtele ja kuivaa salaatit salaattilingolla. Levitä ne vadille.
4. Lisää omenalohkot ja ohuen ohuet kylmäsavuporoviipaleet. Paloittele juusto ja asettele myös juustopalat salaatin pinnalle. Viimeistele puolukkamajoneesilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous