Reseptit

Kylmäsavuporo-omenasalaatti ja puolukkamajoneesia

Ihana Brebiou-lampaanmaitojuusto viimeistelee kylmäsavuporo-omenasalaatin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2–3 hapokasta kiinteää omenaa
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 50 g vuonankaalia tai minilehtikaalia
  • 50 g rucolaa
  • 150 g kylmäsavuporoa (tai -härkää) ohuina viipaleina
  • 150 g lampaanmaitojuustoa

Puolukkamajoneesi

  • 2 dl majoneesia
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl raastettua piparjuurta
  • 3 rkl ruohosipulia
  • 1 dl tuoreita puolukoita survottuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin puolukkamajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Nosta majoneesi jääkaappiin maustumaan.

2. Lohko omenat. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista omenalohkoja pari kolme minuuttia. Mausta lohkot kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

3. Huuhtele ja kuivaa salaatit salaattilingolla. Levitä ne vadille.

4. Lisää omenalohkot ja ohuen ohuet kylmäsavuporoviipaleet. Paloittele juusto ja asettele myös juustopalat salaatin pinnalle. Viimeistele puolukkamajoneesilla.

X