Reseptit

Kylmät tai lämpimät broilerikepakot

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1–2 tl oreganoa

voiteluun:

  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl kebabmausteseosta

kastike:

  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 dl majoneesia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Broilerikepakot kannattaa kypsentää uunissa ja tarjota kylminä tai lämmittää nopeasti grillissä.

1. Sekoita korppujauhoihin muna, sitruunamehu ja kermaviili. Anna seoksen turvota 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja mausteet ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Muotoile taikinasta noin 12 sukkulan muotoista kepakkoa. Voitele kepakot mausteöljyllä ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Käännä kerran kypsymisen aikana. Työnnä kepakoihin halutessasi bambutikut.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarjoa kastike broilerikepakoiden kanssa.

Kepakot voi nauttia kylmänä rantaruokana tai lämmittää grillissä.
 

X