Reseptit

Kylmäuutettu kahvi – Cold brew coffee

28.9.2014 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

170 g karkeaksi jauhettuja tummapaahdettuja kahvipapuja
4 1/2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

1. Sekoita kahvinpurut ja vesi astiassa, peitä. Uuta kahvia yön yli (12 tuntia) huoneenlämmössä.

2. Kaada kahvi tiheän siivilän läpi astiaan. Heitä purut pois ja vuoraa siivilä suodatinpaperilla, kaada kahvi vielä kertaalleen läpi puhtaaseen astiaan. Kahvi säilyy jääkaapissa noin viikon.

Vinkki: Voit myös valmistaa kahvin kahvinkeittimen avulla. Keitä hieman normaalia vahvempaa kahvia ja jäähdytä. Maku on uutetussa kahvissa kuitenkin suodatettua parempi.

Lue lisää erilaisista kahvinvalmistusmetodeista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme