Reseptit

Kylmäuutettu kahvi – Cold brew coffee

Trendikäs, kylmään veteen uutettu kahvi eli cold brew coffee on kesäpäivän paras virkistäjä ja helppo tehdä myös itse. Nauti kylmäuutettu kahvi jääpalojen kera sellaisenaan tai maidolla pyöristettynä.
Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kylmäuutettu kahvi eli cold brew coffee:

  • 170 g karkeaksi jauhettuja tummapaahdettuja kahvipapuja
  • 4 1/2 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

1. Sekoita kahvinpurut ja vesi astiassa, peitä. Uuta kahvia yön yli (12 tuntia) huoneenlämmössä.

2. Kaada kahvi tiheän siivilän läpi astiaan. Heitä purut pois ja vuoraa siivilä suodatinpaperilla, kaada kahvi vielä kertaalleen läpi puhtaaseen astiaan. Kahvi säilyy jääkaapissa noin viikon.

Vinkki: Voit myös valmistaa kahvin kahvinkeittimen avulla. Keitä hieman normaalia vahvempaa kahvia ja jäähdytä. Maku on uutetussa kahvissa kuitenkin suodatettua parempi.

Lue lisää erilaisista kahvinvalmistusmetodeista!

X