Reseptit

Kyyttölihapullat kantarellikastikkeessa

16.9.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g kyytönjauhelihaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl dijoninsinappia
vähän hienonnettua oreganoa
(muutama hienonnettu siankärsämön oksa)
2 oksaa hienonnettua timjamia
suolaa
vastarouhittua mustapippuria
1 muna
noin 1 dl kuohukermaa
paistamiseen voi-öljyseosta
7 dl puhdistettuja kantarelleja
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
20 g voita
hienonnettua timjamia
2 dl kuohukermaa
suolaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Kyyttölihapullien ohje on keittiömestari Mikko Kauton kehittelemä. Se on julkaistu Parasta maatiaisruokaa -kirjassa (Maahenki).

1. Lisää hienonnetut sipulit ja mausteet jauhelihan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Pyörittele taikina lihapulliksi ja paista ne voi-öljyseoksessa.

2. Kuullota puhdistetut ja paloitellut sienet kuiviksi. Lisää voi, silputut sipulit ja timjami. Jatka kuullotusta hetki. Lisää kerma, suola ja pippuria. Keitä kastiketta kokoon jonkin verran. Suurusta halutessasi Maizena -suurustejauhoilla.

3. Sekoita lihapullat kastikkeeseen.