23.7.2016

Labneh – libanonilainen jogurttijuusto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Alun perin Libanonista kotoisin oleva labneh on valutetusta jogurtista valmistettu kermaisen pehmeä levite tai juusto. Kiinteäksi valutetun jogurtin voi maustaa makeaksi jälkiruoaksi tai höystää yrteillä ja oliiviöljyllä leivän levitteeksi.

Ainekset

500 g turkkilaista jogurttia
1/4 tl suolaa

Yrttilabnehiin

1 dl silputtuja yrttejä (korianteria, basilikaa, minttua)
1 raastettu valkosipulinkynsi
mustapippuria
suolaa

Hunajalabnehiin

1–2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
kardemummaa
hunajaa

Valmistusohje

1. Sekoita jogurttiin suola. Pane jogurtti valumaan kaksinkertaisella harsokankaalla vuorattuun siivilään. Tai käytä kahta suodatinpaperilla vuorattua kahvinsuodatinta. Peitä jogurtti kelmulla ja nosta siivilä tai suodatin astian päälle, johon jogurtista irtoava neste voi valua.

2. Anna jogurtin valua 1 vrk, jonka jälkeen se on kermaisen pehmeää tahnaa. Voit myös jatkaa valuttamista 1–2 vuorokautta lisää, jolloin jogurtista syntyy käsin muovailtavan paksua juustomassaa.

3. Mausta labneh makusi mukaan. Tarjoa makeaa labnehia esimerkiksi marjojen kanssa ja yrttilabnehia hyvän leivän kanssa.

Lisää makuja Lähi-idästä:

Lammaslihapullat

Arabialaiset lammaslihapullat

981395-Kala2048.jpg

Lohileipiä Lähi-idän tapaan

Dukkapaneroitu_broileri

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Kotiliesi.fi: Tabbouleh-salaatti ohrasta

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi