Reseptit

Lahnahyytelö

5.6.2012 Teksti: Maarit Cederberg

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Hyytelön voi tarjota suoraan vuoasta tai kumoamalla sen vadille viipaloituna.

Ainekset

800 g savustettua ja ruodotonta kalaa paloina
nippu tilliä silputtuna
pieni nippu ruohosipulia silputtuna
1 porkkana paloiteltuna
1 rkl kaprismarjoja
1 tl kokonaisia rose-pippureita
1 sitruunan mehu

liivateliemeen:

4 rkl liivatejauhetta +
1 dl vettä
5 dl kalalientä
4 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

Lado kala ja mausteet sekä porkkanapalat kerroksittain vuokaan. Pirskota sitruuna seoksen päälle.

Sekoita liivatejauhe kylmään veteen. Kuumenna kalaliemi höyryäväksi ja kaada liivateseos joukkoon. Ota kattila liedeltä, sekoita kunnes liivate on kokonaan sulanut. Lisää viini kevyesti sekoittaen. Anna liemen hiukan jäähtyä ja valuta haaleana kalavuokaan (1,5–2 litran vuokaan). Hyydytä kylmässä.

Tarjoa suoraan vuoasta tai kumoa hyytelö vadille ja viipaloi.

Kastike:

Sekoita tölkilliseen smetanaa hiukan tilliä ja kaprista. Tarjoa kylmänä.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme