
Ainekset
- 800 g savustettua ja ruodotonta kalaa paloina
- nippu tilliä silputtuna
- pieni nippu ruohosipulia silputtuna
- 1 porkkana paloiteltuna
- 1 rkl kaprismarjoja
- 1 tl kokonaisia rose-pippureita
- 1 sitruunan mehu
liivateliemeen:
- 4 rkl liivatejauhetta +
- 1 dl vettä
- 5 dl kalalientä
- 4 dl kuivaa valkoviiniä
Valmistusohje
Lado kala ja mausteet sekä porkkanapalat kerroksittain vuokaan. Pirskota sitruuna seoksen päälle.
Sekoita liivatejauhe kylmään veteen. Kuumenna kalaliemi höyryäväksi ja kaada liivateseos joukkoon. Ota kattila liedeltä, sekoita kunnes liivate on kokonaan sulanut. Lisää viini kevyesti sekoittaen. Anna liemen hiukan jäähtyä ja valuta haaleana kalavuokaan (1,5–2 litran vuokaan). Hyydytä kylmässä.
Tarjoa suoraan vuoasta tai kumoa hyytelö vadille ja viipaloi.
Kastike:
Sekoita tölkilliseen smetanaa hiukan tilliä ja kaprista. Tarjoa kylmänä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous